workinfo

Tips til iværksættere og selvstændige

Forside / Iværksætteri / 4 tips til succes fra iværksættere under 30

4 tips til succes fra iværksættere under 30

Fire unge kvindelige iværksættere har givet deres bedste tips for at nå til tops inden man er 30.

Deres budskab var enkelt — verden accepterer iværksættere yngre og mere villigt end nogensinde før, så det er bare om at kaste sig ud i det.

Her er nogle af de bedste guldkorn fra kvinderne på forummet som rapporteret af magasinet Techworld:

1. Det er positivt at være kvinde

“Nu er bare sådan et godt tidspunkt at være iværksætter på – det var engang, at ‘iværksætter’ næsten var et skældsord, men nu finder de endelig anerkendelse i samfundet for den værdi, de skaber, og de modige skridt, de tager,” sagde Bridget Loudon til Mashable.

“Når man er kvindelig iværksætter inden for teknologien er man bestemt i mindretal, hvilken man kan udnytte til sin fordel,” tilføjede hun. “Iværksætteri går ud på at hacke og være unik og finde den krog og den spredningscyklus, der er effektiv for dine kunder og pressen, og der er ikke noget, der er mere enestående end at være én kvinde blandt ti mænd, der sidder omkring det store bord i bestyrelseslokalet.”

Denne iværksætteren har helt sikkert brugt sin unikhed til sin fordel. Sammen med kollegaen Emily Yu, lagde Loudon mærke til et behov for ekspertise på efterspørgsel, efter at have arbejdet med industriledere, og hun skabte Expert360, en platform, hvor professionelle kan få den specialtrænede hjælp, de har brug for, med et klip på en knap.

Hun siger, at dette er et godt tidspunkt at slutte sig til iværksætter bevægelsen — da der er højt til loftet som aldrig før. “Der er ikke andre typer arbejde, der favoriserer unge, som iværksætteri,” sagde hun på forummet.

2. Fejl tidligt og lær af dine fejl

Det er bedst at fejle hurtigt og billigt ifølge Genevieve George, som grundlagde firmaet OneShift for at formidle kontakt mellem arbejdssøgende og arbejdsgivere. Hun anbefaler, at man bare kommer i sving.

Det tør siges at have virket for George – den 23-åriges firma blev vurderet til 18 millioner dollars sidste år og har i øjeblikket over 310.000 tilmeldte jobsøgende i Australien.

Det er ikke bare gået lige ud ad landevejen for George, fortalte hun forummet. Hun blev svindlet for 2500 dollars, da hun outsourcede en del af arbejdet på sin hjemmeside.

Men i stedet for at lade sig ødelægge af det, lærte det hende at tage ved lære af sine fejl – og nu ved hun, at man skal have produktet i hånden, før man tager kontanterne op ad lommen.

“Den hopper jeg aldrig på mere,” sagde hun.

For at hjælpe dig på vej anbefalede George at finde en strategisk partner, der kan hjælpe virksomheden med investeringer, mens vedkommende også hjælper dig med at få erfaring.

3. Det hele kommer an på optimisme

Whitney Komor kalder sig selv “iværksætter ved et tilfælde”. Hun stiftede The Best Day efter at have haft sit hyr med at arrangere en weekendtur med veninderne.

Hendes optimisme og hårde arbejde resulterede i skabelsen af et web-baseret værktøj i Beta, som hjælper med koordinering af en gruppe mennesker, der tilrettelægger et arrangement. I marts sidste år scorede The Best Day en investeringsrunde på 1 million dollars til at finansiere den sociale platforms lancering.

“Man er på en eller anden måde nødt til at være irrationelt optimistisk eller naivt positiv for at blive ved med at klø på,” fortalte Whitney Komor forummet.

“Det kan motivere folk, der er meget bedre til markedsføring, meget bedre til at udvikle, eller investorer til at slutte op om os, så vi ligesom kan løfte i flok.”

Hun lagde ikke skjul på, at alting tager længere og koster mere, end man tror det vil, så det er om at være så velforberedt som muligt.

4. Vær klar over, hvornår du skal stige af

Stifter og CEO af Her Fashion Box, Kath Purkis tænker altid fremad, med hensyn til hvad fremtiden for hendes virksomhed vil være – også på, hvem der vil eje den efter hende.

Purkis stiftede sin første virksomhed, Le Black Book, i en alder af bare 21 år. I dag har hun som 29-årig endnu end succesfuld virksomhed, der leverer pakker med essentielt modetilbehør til abonnenter.

Hun fortalte forummet, at hun altid sætter sig i forbindelse med mulige fremtidige købere.

“En skønne dag vil Her Fashion Box vokse fra mig, og jeg er realist. Jeg er kun et enkelt menneske, og jeg har alletiders team. Men selv med investering, vil vi før eller siden blive erhvervet af en eller anden, der kan gøre nogle helt fantastiske ting,” fortalte hun forummet.

Har du noget at føje til denne historie? Fortæl os om det i kommentar-sektionen.

Louise

Hej, jeg hedder Louise Bjerre og jeg driver hjemmesiden og gør hvad jeg kan for at skrive gode indlæg/indspark og formidle tips og råd til alle der måtte være interesseret. Jeg har valgt at lægge vægt på tips og vejledning til selvstændige, og især iværksættere, da jeg lidt ser mig selv som en, og derfor har en masse erfaring jeg synes jeg kan (og bør) give videre.

Back to top